Els ingredients
necessaris són:
- 50 gr. de fulles d’alfàbrega.
- 4 cullerades (uns 60 ml.) de pinyons.
- 3 dents d’all.
- 120 ml d’oli d’oliva verge.
- 115 gr. de formatge parmesà ratllat.
- 25 gr. de formatge d’ovella curat.
- Sal.
- Pebre.
Elaboració
Primer de tot hem
de triturar l’alfàbrega, els alls i els pinyons fins que aconseguim una massa
homogènia. Hi hem d’afegir uns 60 ml. d’oli d’oliva i batre-ho per donar una
consistència cremosa a la massa. Incorporem la resta d’oli molt a poc a poc,
sense deixar de batre per aconseguir la barreja perfecta.
Posteriorment
afegim els formatges i ho removem (si ho fem amb una cullera de fusta ens anirà
perfecte). És el moment d’afegir sal i pebre al gust, sense excedir-nos.
Fins aquí ja
podríem tenir la salsa enllestida, però aquest plat té variants. Per donar-li
més sabor a la mescla, hi podríem afegir una o dues cullerades de nata líquida.
D’altra banda, si el que volem és una salsa més lleugera, podríem aprofitar l’aigua
amb la qual hem bullit la pasta per mesclar-la amb el pesto.
Aquí teniu una suggerència de presentació:
Font de la fotografia: www.elgranchef.com
Així queda doncs
aquest plat senzill, sa i amb absència de carn. Una de les peculiaritats és que
no necessitem en cap moment una paella per fregir cap ingredient, i això fa que
sigui una recepta més fàcil de digerir. Un cop acabada la salsa, simplement l’hem
d’avocar a la pasta feta anteriorment i ja estarà a punt per ser servida.
Fins la propera i
que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada