dimarts, 30 d’octubre del 2012

Pasta al Pesto

Avui us presentem una salsa típica italiana, el pesto. Veient els ingredients que presentem a continuació, podreu apreciar que es tracta d’un plat elaborat gairebé en la seva totalitat per elements vegetals, a excepció el formatge, i us intentarem demostrar que aquest tipus de menjar no està renyit amb el bon gust.


Els ingredients necessaris són:

  •          50 gr. de fulles d’alfàbrega.
  •          4 cullerades (uns 60 ml.) de pinyons.
  •          3 dents d’all.
  •          120 ml d’oli d’oliva verge.
  •          115 gr. de formatge parmesà ratllat.
  •          25 gr. de formatge d’ovella curat.
  •          Sal.
  •          Pebre.


Elaboració

Primer de tot hem de triturar l’alfàbrega, els alls i els pinyons fins que aconseguim una massa homogènia. Hi hem d’afegir uns 60 ml. d’oli d’oliva i batre-ho per donar una consistència cremosa a la massa. Incorporem la resta d’oli molt a poc a poc, sense deixar de batre per aconseguir la barreja perfecta.

Posteriorment afegim els formatges i ho removem (si ho fem amb una cullera de fusta ens anirà perfecte). És el moment d’afegir sal i pebre al gust, sense excedir-nos.

Fins aquí ja podríem tenir la salsa enllestida, però aquest plat té variants. Per donar-li més sabor a la mescla, hi podríem afegir una o dues cullerades de nata líquida. D’altra banda, si el que volem és una salsa més lleugera, podríem aprofitar l’aigua amb la qual hem bullit la pasta per mesclar-la amb el pesto.

Aquí teniu una suggerència de presentació:















Font de la fotografia: www.elgranchef.com 


Així queda doncs aquest plat senzill, sa i amb absència de carn. Una de les peculiaritats és que no necessitem en cap moment una paella per fregir cap ingredient, i això fa que sigui una recepta més fàcil de digerir. Un cop acabada la salsa, simplement l’hem d’avocar a la pasta feta anteriorment i ja estarà a punt per ser servida.
Fins la propera i que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada