Seguint amb la setmana dedicada a la malaltia celíaca, avui us proposem una
recepta pels més llaminers, una coca sense gluten que quan la proveu us vindrà
de gust en qualsevol moment del dia.
Si sou celíacs, sabreu la dificultat que hi ha actualment per adquirir
menjars dolços a les botigues, i si no ho sou però teniu coneguts que sí que ho
són, després de llegir aquesta recepta ja sabreu com actuar si us encarreguen
portar les postres per un sopar d’amics.
Els ingredients necessaris són:
- 4 ous.
- 1 iogurt de llimona.
- 1 ratlladura de pela de llimona.
- 1 sobre de llevat sense gluten.
- Farina sense gluten.
- Sucre.
Elaboració:
Agafem el iogurt de llimona i el posem dins d’un bol. Usant l’envàs del
iogurt com a mesurador, batem els ous i els posem dins l’envàs fins que l’emplenem
tot. Ho avoquem al mateix bol. Posteriorment hi posem sucre amb la mida de 2
envasos del mateix iogurt i fem el mateix amb la farina sense gluten però 3
vegades.
Un cop ja tenim tots els ingredients amb la seva justa mesura dins del bol,
hi afegim una llimona ratllada i un sobre de llevat sense gluten. Ho barregem
tot perquè quedi una massa el més líquida possible.
Ja només ens quedarà empolsar la safata de farina i col·locar-la al forn a
200 graus durant 40 minuts. És important que haguem estat escalfant el forn amb
antelació durant 10 minuts a la màxima potència.
Com podeu comprovar, és una recepta molt fàcil, que requereix una
elaboració d’uns 5-10 minuts com a molt, i el forn ja farà la resta. Simplement
haurem d’estar pendents de comprar dos ingredients especials: llevat sense
gluten i farina sense gluten. Actualment, la marca que més facilitats dóna per
a adquirir aquests ingredients és Schär.
Fins la propera i que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada