dimecres, 7 de novembre del 2012

Coca sense gluten


Seguint amb la setmana dedicada a la malaltia celíaca, avui us proposem una recepta pels més llaminers, una coca sense gluten que quan la proveu us vindrà de gust en qualsevol moment del dia.

Si sou celíacs, sabreu la dificultat que hi ha actualment per adquirir menjars dolços a les botigues, i si no ho sou però teniu coneguts que sí que ho són, després de llegir aquesta recepta ja sabreu com actuar si us encarreguen portar les postres per un sopar d’amics.

Els ingredients necessaris són:
  • 4 ous.
  • 1 iogurt de llimona.
  • 1 ratlladura de pela de llimona.
  • 1 sobre de llevat sense gluten.
  • Farina sense gluten.
  • Sucre.


Elaboració:
Agafem el iogurt de llimona i el posem dins d’un bol. Usant l’envàs del iogurt com a mesurador, batem els ous i els posem dins l’envàs fins que l’emplenem tot. Ho avoquem al mateix bol. Posteriorment hi posem sucre amb la mida de 2 envasos del mateix iogurt i fem el mateix amb la farina sense gluten però 3 vegades.

Un cop ja tenim tots els ingredients amb la seva justa mesura dins del bol, hi afegim una llimona ratllada i un sobre de llevat sense gluten. Ho barregem tot perquè quedi una massa el més líquida possible.
Ja només ens quedarà empolsar la safata de farina i col·locar-la al forn a 200 graus durant 40 minuts. És important que haguem estat escalfant el forn amb antelació durant 10 minuts a la màxima potència.





Com podeu comprovar, és una recepta molt fàcil, que requereix una elaboració d’uns 5-10 minuts com a molt, i el forn ja farà la resta. Simplement haurem d’estar pendents de comprar dos ingredients especials: llevat sense gluten i farina sense gluten. Actualment, la marca que més facilitats dóna per a adquirir aquests ingredients és Schär.

Fins la propera i que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada