dijous, 8 de novembre del 2012

Llenties amb xoriço


Seguim amb la setmana dedicada a la celiaquia, i deixant-vos plats variats i econòmics. Avui us ensenyarem a preparar unes delicioses llenties amb xoriço, que les acompanyarem amb verdures per obtenir un plat molt complet.

Els ingredients necessaris per a 4 persones són:
-          2 tomàquets
-          1 ceba tendra gran
-          1 bon tros de xoriço (picant o dolç)
-          1 pastanaga
-          1 all
-          1 patata
-          4 tasses de llenties (tassa de cafè)

Elaboració

La nit anterior s’han de deixar les llenties a remull en una cassola.

Quan les anem a preparar, fiquem les llenties en un colador i les rentem. A continuació en una olla gran fiquem les llenties netes, el xoriço, la ceba, els tomàquets i l’all (sense pelar) i la patata i la pastanaga pelades. 

Afegim aigua a l’olla, que ho cobreixi tot bé, uns 3 centímetres per sobre aproximadament. Aquest hauria de ser l’aspecte:


A continuació fiquem l’olla al foc, al màxim, i un cop està bullint, ho baixem al mínim, i deixem que es vagi fent, durant uns 35 minuts aproximadament. És important remenar de tant en tant.

Un cop ja estiguin fetes, retirem els tomàquets, la ceba, la pastanaga, l’all i la patata, i ho triturem tot en la “minipimmer”, i ho afegim a les llenties. Ara, ho remenem una mica i a servir! Que aprofiti.


 Fins la propera i que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada