Seguim amb la
setmana dedicada a la celiaquia, i deixant-vos plats variats i econòmics. Avui
us ensenyarem a preparar unes delicioses llenties amb xoriço, que les
acompanyarem amb verdures per obtenir un plat molt complet.
Els ingredients
necessaris per a 4 persones són:
-
2 tomàquets
-
1 ceba tendra gran
-
1 bon tros de xoriço (picant o dolç)
-
1 pastanaga
-
1 all
-
1 patata
-
4 tasses de llenties (tassa de cafè)
Elaboració
La nit anterior s’han
de deixar les llenties a remull en una cassola.
Quan les anem a
preparar, fiquem les llenties en un colador i les rentem. A continuació en una
olla gran fiquem les llenties netes, el xoriço, la ceba, els tomàquets i l’all
(sense pelar) i la patata i la pastanaga pelades.
Afegim aigua a l’olla, que ho
cobreixi tot bé, uns 3 centímetres per sobre aproximadament. Aquest hauria de
ser l’aspecte:
A continuació fiquem
l’olla al foc, al màxim, i un cop està bullint, ho baixem al mínim, i deixem
que es vagi fent, durant uns 35 minuts aproximadament. És important remenar de
tant en tant.
Un cop ja estiguin fetes,
retirem els tomàquets, la ceba, la pastanaga, l’all i la patata, i ho triturem
tot en la “minipimmer”, i ho afegim a les llenties. Ara, ho remenem una mica i
a servir! Que aprofiti.
Fins la propera i
que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada