En aquest post us explicarem alguns detalls per congelar de manera
eficient els aliments, sense alterar-los i conservant les seves propietats el
màxim possible.
La congelació és un mètode molt utilitzat per augmentar de manera eficient
la vida dels productes alimentaris abans de que es facin malbé, i que
s’utilitza de forma sovint en els estudiants. A continuació us deixem una sèrie
de consells que us poden ser molt útils:
- Les verdures s’han de congelar netes, trossejades i escaldades. No és
adequat la congelació de les verdures que es consumeixen crues (tomàquet,
enciam, ...).
- Tota la carn és adequada per congelar, ja sigui crua o cuinada. En el
cas de la vedella s’aconsella tenir-la uns dies a la nevera abans de congelar-la,
ja que d’aquesta manera estarà més tendre.
- El peix s’ha de congelar net; sense els budells, el cap, ... S’ha de
vigilar que no s’hagi congelat amb anterioritat.
- És aconsellable congelar en racions, segons el consum, d’aquesta
manera serà més pràctic quan es faci ús del congelat.
- S’hi congelem moltes carmanyoles, és important etiquetar-les amb la
data.
- S’ha d’escollir els recipients més adequats. Els envasos rígids són
els més adequats per guardar aliments líquids; en canvi per envasar plats preparats
són molt útils els recipients de plàstic rígid, ja que permeten la
descongelació al propi envàs.
- Els aliments que cuinem s’han de congelar tapats i deixar-se refredar.
- Al congelar líquids (caldo), s’ha de deixar un marge, ja que augmenten
la seva grandària.
- Els envasos no poden tenir fissures ni estar trencats, ja que l’aire
fred del congelador asseca els aliments i fa que perdin la qualitat un cop els
descongelem.
- Si s’utilitzen envasos quadrats o rectangulars s’aprofitarà de manera
més eficient l’espai del congelador.
Esperem que us puguin ser útils aquests consells, i si en sabeu algun no
dubteu en compartir-lo amb tots nosaltres. Fins la propera i que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada