dilluns, 12 de novembre del 2012

Com congelar els aliments


En aquest post us explicarem alguns detalls per congelar de manera eficient els aliments, sense alterar-los i conservant les seves propietats el màxim possible.

La congelació és un mètode molt utilitzat per augmentar de manera eficient la vida dels productes alimentaris abans de que es facin malbé, i que s’utilitza de forma sovint en els estudiants. A continuació us deixem una sèrie de consells que us poden ser molt útils:

- Les verdures s’han de congelar netes, trossejades i escaldades. No és adequat la congelació de les verdures que es consumeixen crues (tomàquet, enciam, ...).

- Tota la carn és adequada per congelar, ja sigui crua o cuinada. En el cas de la vedella s’aconsella tenir-la uns dies a la nevera abans de congelar-la, ja que d’aquesta manera estarà més tendre.

- El peix s’ha de congelar net; sense els budells, el cap, ... S’ha de vigilar que no s’hagi congelat amb anterioritat.

- És aconsellable congelar en racions, segons el consum, d’aquesta manera serà més pràctic quan es faci ús del congelat.

- S’hi congelem moltes carmanyoles, és important etiquetar-les amb la data.

- S’ha d’escollir els recipients més adequats. Els envasos rígids són els més adequats per guardar aliments líquids; en canvi per envasar plats preparats són molt útils els recipients de plàstic rígid, ja que permeten la descongelació al propi envàs.

- Els aliments que cuinem s’han de congelar tapats i deixar-se refredar.

- Al congelar líquids (caldo), s’ha de deixar un marge, ja que augmenten la seva grandària.

- Els envasos no poden tenir fissures ni estar trencats, ja que l’aire fred del congelador asseca els aliments i fa que perdin la qualitat un cop els descongelem.

- Si s’utilitzen envasos quadrats o rectangulars s’aprofitarà de manera més eficient l’espai del congelador.


Esperem que us puguin ser útils aquests consells, i si en sabeu algun no dubteu en compartir-lo amb tots nosaltres. Fins la propera i que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada