dilluns, 15 d’octubre del 2012

Com començar bé el dia? Amb un bon esmorzar

L’esmorzar és un àpat bàsic per afrontar el dia amb energia i forces des de primera hora. A banda de l’aspecte calòric i la seva influència en el nostre estat físic, també té una importància clau en el nostre rendiment intel·lectual i estat anímic. Una estadística diu que el 25% de l’energia necessària per afrontar el dia ens l’hauria de proporcionar l’esmorzar. Per tant, sense aquest àpat que molts obvien no podem esperar tenir el mateix rendiment.

Descuidar l’esmorzar és una pràctica habitual de la nostra societat. Un dels col·lectius que més ho fa són els estudiants que viuen en pisos i porten una vida alimentaria desordenada. Les conseqüències s’agreugen quan passem un període d’exàmens, ja que la nostra ment ha d’estar nodrida al 100%.

Així doncs, us proposem dos tipus d’esmorzar que us poden ser molt útils per començar el dia de la millor manera:

· Esmorzar 1: és un esmorzar força corrent. Es tracta d’una tassa de cafè (per despertar-nos del tot), una cullerada de sucre, dues torrades, una cullerada de mantega al damunt de cadascuna i una altra de melmelada.

· Esmorzar 2: aquest és bastant més complert, però aporta més calories, que alhora ens poden ser molt útils si hem d’afrontar un dia dur. Es basa en una tassa de llet, una cullerada de cereals, una cullerada de sucre, dues llesques de pa, una cullerada i mitja de mantega a cada llesca i cacau al damunt.

Tan un com l’altre es poden completar amb una peça de fruita a mig matí, que ens anirà bé per passar la gana abans de dinar.

Així doncs, només ens queda aconsellar-vos que proveu de seguir aquest costum, infravalorat moltes vegades, però que us farà començar el dia amb més forces i energia. Fins la propera i que vagi de gust!

1 comentari:

  1. He deixat la universitat enrera (se m'ha passat l'arròs, mai millor dit), però m'ha agradat la idea i les primeres entrades d'aquest blog. El seguiré desde Londres! A donar-li corda, una abraçada Uri! Sam

    ResponElimina