Bon dia
estudiants. Som conscients que últimament hem complicat un pèl les coses. Hem penjat
receptes una mica més elaborades, que requerien molts ingredients, o que
necessitàvem massa temps per dur-les a terme.
Doncs bé, avui tornem al plat per
excel·lència de tots els pisos d’estudiants: la pasta.
Ja hem presentat
alguna recepta de pasta, com l’”aglio e olio”, però avui toca “la puttanesca”.
Per a realitzar
la salsa per a 2 persones necessitarem els següents ingredients:
- 300 gr. d’espaguetis.
- 250 ml. de salsa de tomàquet.
- 10 olives verdes o negres sense pinyol.
- 1 got de vi blanc.
- 1 llauna de tonyina.
- 1 ceba.
- 2 dents d’all.
- 6 anxoves.
- Sal.
- Pebre.
Elaboració
Primer de tot,
hem de posar la pasta a bullir durant uns 15 minuts. És important ja tenir-la
feta mentre elaborem la salsa, perquè sinó podria ser que no coordinéssim bé
els temps. Hem de picar la ceba i l’all a trossets ben petits. Posarem primer
de tot la ceba a una cassola amb oli calent. És important que no es cremi, sinó
perdrà el gust. Quan aquesta comença a estar una mica daurada, hi afegim l’all a
foc molt lent.
Quan tenim la ceba
i l’all a punt, hi afegim el got de vi blanc. Ho deixem reposar durant uns 5
minuts encara a foc molt lent. És el moment d’afegir-li el tomàquet fregit, un
polsim de sal i una mica de pebre.
Mentre la salsa
va quallant, tallem les anxoves i les olives. Passats 5 minuts més ja podem
retirar la cassola del foc. Posem la pasta al plat, i hi avoquem la salsa al
damunt. És aquí on podem col·locar les anxoves i les olives.
Aquest és, doncs,
l’aspecte dels espaguetis a la puttanesca.
*Ja per acabar,
ens agradaria que ens diguéssiu quina salsa és la vostra preferida per
acompanyar la pasta. Penjarem la recepta de la més original.
Fins la propera i
que vagi de gust!
Per bullir la pasta, jo prefereixo esperar que l'aigua bulli, hi poso els espaghettis i quan torni a bullir paro el foc; tres minutets i els hi passo aigua freda! Ho heu provat? Queden al Dente, genials!!!!
ResponEliminaNormalment no ho fem d'aquesta manera, però la pròxima recepta de pasta serà preparada així. Gràcies per l'aportacio!
ResponElimina