dimecres, 5 de desembre del 2012

Com preparar un rissotto


La recepta de risotto que publiquem avui és molt senzilla i ràpida que no només ens permetrà preparar aquest deliciós plat, sinó que a més ens servirà de base per poder posar en pràctica la nostra creativitat i elaborar el nostre propi risotto amb verdures, amb bolets, hortalisses o amb aquells ingredients que més ens agradin. Es tracta a més d'una recepta fàcil i econòmica que ens salvarà si no sabem què cuinar quan tenim convidats al nostre pis.

Ingredients

  • 1 ceba
  • 350 gr. d’arròs rodó
  • 15 cl. de vi blanc.
  • 75 grams de mantega.
  • 1 litre de brou de carn
  • 75 gr. de formatge parmesà ratllat.
  • 1 cullerada de sal.
  • Pebre.


Preparació

En primer lloc es posa el brou a escalfar. Mentrestant, es pela la ceba i es talla a trossets petits. Es posa en una cassola la meitat de la mantega i s'ofega a foc lent procurant que la ceba no arribi a daurar-se.

A continuació, s'afegeix l'arròs cru i es remou perquè quedi ben barrejat amb la ceba. És important cuinar-ho a foc lent i anar vigilant que l'arròs no es torri.


S'afegeix el vi i es remou novament. Es deixa coure fins que l'arròs hagi absorbit el vi.

A continuació, s'afegeix el brou de carn ben calenta, o bullint, perquè no talli la cocció de l'arròs.


Es deixa coure durant uns 20 o 25 minuts removent amb regularitat perquè l'arròs no s’enganxi, provant-ho de tant en tant per assegurar-nos que l'arròs té la textura adequada.


A continuació, es pot afegir el formatge i la mantega restant, i es barreja bé perquè quedi un risotto homogeni.


Finalment, es rectifica el punt de sal i pebre si considerem que encara no és correcte, i ja estarà llest per servir.


Aspecte del Rissotto de formatges.



Fins la propera i que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada