La recepta de risotto que publiquem avui és molt senzilla i ràpida que no només
ens permetrà preparar aquest deliciós plat, sinó que a més ens servirà de base
per poder posar en pràctica la nostra creativitat i elaborar el nostre propi risotto
amb verdures, amb bolets, hortalisses o amb aquells ingredients que més ens
agradin. Es tracta a més d'una recepta fàcil i econòmica que ens salvarà si no
sabem què cuinar quan tenim convidats al nostre pis.
Ingredients
- 1 ceba
- 350 gr. d’arròs rodó
- 15 cl. de vi blanc.
- 75 grams de mantega.
- 1 litre de brou de carn
- 75 gr. de formatge parmesà ratllat.
- 1 cullerada de sal.
- Pebre.
Preparació
En primer lloc es
posa el brou a escalfar. Mentrestant,
es pela la ceba i es talla a trossets petits. Es posa en una cassola la meitat de la mantega i
s'ofega a foc lent procurant que la ceba no arribi a daurar-se.
A continuació, s'afegeix l'arròs cru i es remou perquè quedi ben barrejat amb la ceba. És important cuinar-ho a foc lent i anar vigilant que l'arròs no es torri.
S'afegeix el vi i es remou novament. Es deixa coure fins que l'arròs hagi
absorbit el vi.
A continuació,
s'afegeix el brou de carn ben calenta, o bullint, perquè no talli la cocció de
l'arròs.
Es deixa coure durant uns 20 o 25 minuts removent amb regularitat perquè
l'arròs no s’enganxi, provant-ho de tant en tant per assegurar-nos que l'arròs
té la textura adequada.
A continuació, es pot afegir el formatge i la mantega restant, i es barreja
bé perquè quedi un risotto homogeni.
Finalment, es rectifica el punt de sal i pebre si considerem que encara no
és correcte, i ja estarà llest per servir.
Aspecte del Rissotto de formatges. |
Fins la propera i que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada