dilluns, 17 de desembre del 2012

Pastís de patata i carn

Comencem fort una setmana complicada. Ja queda menys per les vacances de Nadal! 
Avui us proposem una recepta força entretinguda, però us animem a elaborar-la durant el temps lliure que ens espera.


Ingredients per a 4 persones:
  • 5 patates
  • 200 gr. de carn de vedella picada
  • 150 gr. de carn de porc picada
  • 150 gr. de formatge cuina emmental
  • 1 ou
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 dent d'all
  • 1 got de salsa de tomàquet
  • aigua
  • oliï d'oliva
  • surt
  • pebre negre
  • orenga
  • alfàbrega
  • julivert

Primer de tot s’ha de pelar i picar la dent d'all i la ceba i posar-les en una paella amb un rajolí d'oli. Piquem el pebrot, ho afegim i ho deixem coure. Una vegada daurades l’all i la ceba, incorporem la carn picada de vedella i la de porc. Ho barregem i hi afegim sal i pebre. Hi afegim una mica d'orenga. Piquem unes fulles d'alfàbrega i les incorporem. Barregem. Aboquem la salsa de tomàquet i ho deixem a foc suau perquè s'evapori l'aigua de la salsa. 



Per altra banda, rentem les patates i les posem (amb la pell) a l'olla ràpida cobertes amb aigua i un polsim de sal. Tanquem l'olla i ho deixem a foc suau durant 5-8 minuts (depenent de la grandària). Obrim, retira les patates a un plat i ho deixem temperar. Traiem la pell de les patates i les trinxem. És moment de tornar-hi a afegir sal i pebre. Trenquem un ou, ho afegim i ho barregem. Separem el puré en dos bols diferents i agreguem julivert picat a un d'ells. Ho seguim barrejant.


Posem un motlle en el centre del plat i emplenem una primera capa amb puré de patata. Col·loquem una altra capa de carn al damunt i acabem amb una altra de puré amb julivert. Hi posem una mica de formatge emmental i ja està llest per servir.



Fins la proprea i que vagi de gust!


Aspecte del pastís de patata i carn.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada