Comencem fort una setmana complicada. Ja queda menys per les vacances de Nadal!
Avui us proposem una recepta força entretinguda, però us animem a elaborar-la durant el temps lliure que ens espera.
Ingredients per a 4 persones:
- 5 patates
- 200 gr. de carn de vedella picada
- 150 gr. de carn de porc picada
- 150 gr. de formatge cuina emmental
- 1 ou
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 dent d'all
- 1 got de salsa de tomàquet
- aigua
- oliï d'oliva
- surt
- pebre negre
- orenga
- alfàbrega
- julivert
Primer de tot s’ha de pelar i picar la dent d'all i la ceba i posar-les en
una paella amb un rajolí d'oli. Piquem el pebrot, ho afegim i ho deixem coure.
Una vegada daurades l’all i la ceba, incorporem la carn picada de vedella i la
de porc. Ho barregem i hi afegim sal i pebre. Hi afegim una mica d'orenga.
Piquem unes fulles d'alfàbrega i les incorporem. Barregem. Aboquem la salsa de
tomàquet i ho deixem a foc suau perquè s'evapori l'aigua de la salsa.
Per altra banda,
rentem les patates i les posem (amb la pell) a l'olla ràpida cobertes amb aigua
i un polsim de sal. Tanquem l'olla i ho deixem a foc suau durant 5-8 minuts
(depenent de la grandària). Obrim, retira les patates a un plat i ho deixem temperar.
Traiem la pell de les patates i les trinxem. És moment de tornar-hi a afegir
sal i pebre. Trenquem un ou, ho afegim i ho barregem. Separem el puré en dos
bols diferents i agreguem julivert picat a un d'ells. Ho seguim barrejant.
Posem un motlle en
el centre del plat i emplenem una primera capa amb puré de patata. Col·loquem una
altra capa de carn al damunt i acabem amb una altra de puré amb julivert. Hi posem
una mica de formatge emmental i ja està llest per servir.
Fins la proprea i que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada