Seguim amb les receptes nadalenques. Avui us hem preparat una vichyssoise com a entrant en els vostres àpats d'aquestes festes.
Ingredients:
- 1 patata gran
- 100 g de porros
- 2 nous de mantega
- ½ ceba
- ½ got de llet
- 2 gots de brou natural o preparat amb un glaçó diluït en la mateixa quantitat d'aigua calenta ( ½ litre)
- ½ got de nata per cuinar
- sal i pebre
Elaboració:
Pas 1: Pelar i trossejar
la patata, els porros (solament utilitzar la part blanca) i la ceba.
Pas 2: Fondre la mantega en una cassola i *saltear la ceba fins que quedi transparent.
Pas 3: Afegir els porros i *saltear un parell de minuts més.
Pas 4: Afegir el brou, la patata, la llet, la sal i el pebre. Portar a ebullició. Tapar i deixar coure a foc lent durant 20 minutos.
Pas 5: Deixar refredar i passar per la batedora i afegir la nata. Una vegada aconseguida una barreja molt homogènia, rectificar de sal i pebre, i refrigerar. Servir molt freda.
Pas 2: Fondre la mantega en una cassola i *saltear la ceba fins que quedi transparent.
Pas 3: Afegir els porros i *saltear un parell de minuts més.
Pas 4: Afegir el brou, la patata, la llet, la sal i el pebre. Portar a ebullició. Tapar i deixar coure a foc lent durant 20 minutos.
Pas 5: Deixar refredar i passar per la batedora i afegir la nata. Una vegada aconseguida una barreja molt homogènia, rectificar de sal i pebre, i refrigerar. Servir molt freda.
Fins la propera i que vagi de gust!
Aspecte de la Vichyssoise. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada