dijous, 20 de desembre del 2012

Torró de Xixona

Avui us ensenyem a preparar un postre nadalenc, torró de Xixona, amb el qual podreu quedar molt bé aquest nadal. Per realitzar-lo haurem de dedicar temps i estar molt atents en la seva elaboració.

Els ingredients necessaris per a 500 grams de torró són:
- 100 grams de sucre.
- 200 grams de mel.
- 1 clara d'ou.
- 200 grams d'ametlles moltes.
- Ratlladura d'una llimona (una cullerada)
- Un polsim de canella.

Elaboració:

En una olla aboquem el sucre i la mel, a foc mig, i anem remenant amb cullera de fusta fins que el sucre i la mel formin una mescla homogènia i espessa, i ho retirem del foc.

A continuació, amb l'olla fora del foc afegim la clara d'ou, que em batut amb anterioritat i ho removem. En un principi notarem que hi ha grumolls, però a mesura que anem remenant aquests desapareixeran i la mescla es tornarà més clara.

Quan tinguem això, tornem a ficar l'olla al foc, i anem remenant fins que es comenci a espessir i canvi de color, que s'enfosqueixi; llavors llencem la ratlladura de llimona i un polsim de canella. Remenem i afegim l'ametlla. Seguim remenant fins que tots els ingredients estic tots junts i quedi una massa homogènia. 

Llavors ho llencem tot en un motllo, i esperem unes 5 hores fins que es refredi i tindrem un deliciós torró de Xixona.


Fins la propera i que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada